De exacte voedingswaarden van alle bereide producten zijn mij niet bekend; ÚÚn test om de netto koolhydraten en polyolen (vezels/zoetstoffen die het lichaam niet/wel opneemt) te laten bepalen, naast de Kcal, vetten, eiwitten ed. bij Eurofins Food Testing kost Ç840,- per bereid product....!
Juist het gebruik van zoetstoffen (polyolen) en functionele voedingsvezels (zoals oligofructose, polydextrose, inuline) in het product maakt deze test 10x duurder, dan die van een product met geraffineerde suikers en tarwebloem er in. 

Wil je toch precies weten hoeveel netto Kh je binnen krijgt met een van mijn producten, dan mag je Ç840,- extra per besteld product overmaken, dan laat ik het met alle liefde voor je testen bij Eurofins 😄

Tevens innoveer ik regelmatig de receptuur door nieuw opgedane kennis of andere grondstoffen.
Of op wens/naar smaak van de klant; low carb-high fat, light, diabeet, vegan, lactose vrij, voorkeur voor bepaalde zoetstof of andere variant van het product.
Verander ik ÚÚn grondstof in de receptuur dan is de hele voedingswaarde analyse onjuist.

Alle grondstoffen die ik gebruik zijn met de laagste koolhydraten (en calorieŰn indien van toepassing), die voor mij te verkrijgen zijn bij producenten en leveranciers. 

Van diverse producten zijn mij de waarden wel bekend (deze zijn in opdracht van 'The Rocket Science Kitchen B.V.' getest) maar die vallen onder een NDA (geheimhoudings clausule).*

  • Neem van mij aan dat het berekenen van de voedingswaarden per 100 gr. of per portie van gebak bereid met zoetstoffen en/of functionele voedingsvezels, heel wat ingewikkelder is dan simpelweg de waarden op de verpakkingen op te tellen van de droge/natte bestanddelen, en die dan te delen door het aantal grammen, sneetjes of stuks ed. i.v.m.; het vocht wat je toevoegd, de verteerbare en niet opneembare koolhydraten, polyolen, eiwitten, de werking van enzymen en het vochtpercentage na bereiding.
  • Een product of recept dat zoetstoffen (polyolen) en/of functionele voedingsvezels bevat heeft geheel andere waarden na de bereiding ervan, en moet daarom ook anders worden getest om de juiste Kcal en bruto/netto Kh per 100gr. te kunnen bepalen. Zie de link hieronder voor meer informatie. 
  • http://www.eurofins.com/media/12143474/routine_carbohydrates_testing_brochure.pdf 
  • Dus als je in een receptenboek, supermarkt gids of op een 'dieet website' een bakrecept ziet staan bereid met een zoetstof met de voedingswaarden erbij... dan zijn die meestal "berekend" volgens de voedingswaardentabel op de verpakkingen van de droge/natte bestanddelen. Onbereid - niet getest - dus ONJUIST! 

* In de regel hebben mijn producten; minimaal de helft minder, en vaak zelfs maar een kwart of nog minder van de koolhydraten (en calorieŰn) van het regulier verkrijgbare product (bij de supermarkt, bakker, fastfood restaurant en overige horeca gelegenheden).